Italiencele, si nu numai, se vor amuza mult descoperind algoritmul matematicianului Eugenia Cheng, de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.
Tanara a pus la punct formula stiintifica a unei pizza perfecte, tinand cont de grosimea blatului, a distribuirii ingredientelor (garnitura) ca si a timpului optim de preparare, potrivit Daily Mail, citata de 20 minutes
Lantul PizzaExpress este cel care a comandat ineditul studiu al matematicianului. Ei au constatat ca pizzele lor, Romana, cu un diametru de 35cm se vindeau mai bine decat cele clasice de 28 cm.
Eugenia Cheng a demonstrat ca secretul pizzei sale consta in raportul dintre grosimea blatului si toppingul folosit. A descoperit astfel formula care i-a permis sa gaseasca cantitatea ideala a ingredientelor in raport cu grosimea pizzei.
De asemenea, ea a atrans atentia cu privire la o "supraincarcare" a pizzei cu ingrediente ce ar putea inmuia blatul, acesta ramanand crud la mijloc.
"Incerc mereu sa gasesc legaturi intre matematica si alimente", a explicat cercetatoarea, "deoarece sunt doua lucruri pe care le ador. Imi place sa arat ca matematica este intotdeauna aproape de noi si ca putem s-o folosim pentru a da explicatii logice lucrurilor pe care le intuim, cum ar fi faptul ca pizzele mici au adesea un blat care poate ramane crud la mijloc".
Italiencele, si nu numai, se vor amuza mult descoperind algoritmul matematicianului Eugenia Cheng, de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.
Tanara a pus la punct formula stiintifica a unei pizza perfecte, tinand cont de grosimea blatului, a distribuirii ingredientelor (garnitura) ca si a timpului optim de preparare, potrivit Daily Mail, citata de 20 minutes
Lantul PizzaExpress este cel care a comandat ineditul studiu al matematicianului. Ei au constatat ca pizzel