În sfârşit, incineratorul de deşeuri din Timişoara va deveni realitate. După contestaţii peste contestaţii, în sfârşit, s-a decis constructorul şi proiectul va putea demara.
Proiectul, în valoare de 60 de milioane de euro, va începe în 2-3 săptămâni. Incineratorul va lucra cu deşeuri compostate, care vor fi arse, tot ce are capacitate calorică şi prin ardere poate produce energie. Prin ardere se va genera energie electrică şi prin cogenerare se va produce energie termică. Banii obţinuţi prin vânzarea energiei electrice se vor plăti ca subvenţie la energia termică. Mult timp totul a fost stopat pentru că proiectul nu putea demara din cauza contestaţiilor şi din pricina solicitărilor de prelungire a termenului în care se pot depune ofertele.
„De îndată ce incineratorul va intra în acţiune, după doi ani, el va începe să producă”
„Avem un câştigător pentru incineratorul de deşeuri. Consiliul Naţional de soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia. Avem căştigător şi vom demara şi acest proiect în 2-3 săptămâni. Este o finanţare cu care trebuie să vină cel care face incineratorul, urmând ca noi să plătim în rate aceşti bani. Avem şanse să ni se ramburseze 15 la sută din sumă. De îndată ce incineratorul va intra în acţiune, după doi ani, el va începe să producă. Deşeurile vor fi sortate, compostate”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.
În sfârşit, incineratorul de deşeuri din Timişoara va deveni realitate. După contestaţii peste contestaţii, în sfârşit, s-a decis constructorul şi proiectul va putea demara.
Proiectul, în valoare de 60 de milioane de euro, va începe în 2-3 săptămâni. Incineratorul va lucra cu deşeuri compostate, care vor fi arse, tot ce are capacitate calorică şi prin ardere poate produce energie. Prin ardere se va genera energie electrică şi prin cogenerare se va produce energie termică. Banii obţinuţi prin vânzarea