Mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Focşani sunt bucătari cu diplomă. Timp de trei săptămâni, 131 de elevi au participat la un curs de gastronomie, fiind îndrumaţi de maestrul bucătar Hartmut Boll, din Germania. „Absolvenţii“ sunt de părere că acest curs le va folosi în viitor, atunci când îşi vor căuta de muncă.
131 de elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focşani, s-au iniţiat în arta culinară, iar la sfârşitul cursului au reuşit să impresioneze cu preparatele pe care le-au pregătit. Elevii au participat activ la proiectul „Formare în domeniul serviciilor – Gastronomie”, care s-a încheiat ieri.
Vreme de trei săptămâni, sub îndrumarea maestrului bucătar Hartmut Boll, din Germania, elevii participanţi au avut posibilitatea să înveţe secretele bucătăriei „de înaltă clasă“, au experimentat lucrul alături de un maestru bucătar, iar acum vor obţine diplome, ce le-ar putea fi de folos în viitor, în eventualitatea angajării în cadrul unui restaurant. Directoarea unității de învățământ, Marilena Răvaș, a fost încântată de cunoștințele acumulate de elevi. „Pot să spun că elevii au învățat foarte multe lucruri noi, au învățat să fie buni profesioniști și au învățat să își folosească experiența mai târziu, atunci când vor alege să meargă pe piața muncii conform calificării pe care o vor primi. Nu putem spune decât că ceea ce domnul Boll a împărtășit cu noi, reprezintă vârful aisbergului cunoștințelor dumnealui și experienței dumnealui. Cred că ne-ar trebui foarte multe experiențe similare ca să învățăm”, a spus directoarea Marilena Răvaș.
Prezentarea produselor alimentare preparate de elevi a fost un succes, tinerii bucătari reuşind să-i impresioneze pe invitaţi cu produse sofisticate, dar rafinate, aranjate ca în bucătăria unui restaurant exclusivist. Tot decorul şi preparatele elevi