Din experienţa mea de mămică, am observat că juniorii îşi dezvoltă gustul pentru călătorii din fragedă pruncie. Privesc, observă şi absorb precum buretele, îmbogăţindu-şi fantastic de frumos sufleţelele. Ai mei au urcat în cea mai înaltă clădire din lume la un an şi opt luni, respectiv două luni şi jumătate!
Şi ce-şi amintesc?, o să mă întrebaţi. Probabil, nu mare lucru, dar poveştile noastre şi pozele li se par la fel de reale ca şi cum ar fi fost ieri acolo.
În ianuarie 2011, am avut ocazia să mergem o săptămână în Dubai. În termeni turistici, erau infanţi, aşa că nu am plătit decât taxa de viză, de 80 de euro/persoană, şi un mic supliment la biletul de avion.
Călătoria a durat cam patru ore, iar când am aterizat cu doi bebeluşi în cosmopolitul oraş din Orientul Mijlociu, am preferat să bifăm superlativele: Burj Khalifa - cea mai înaltă clădire din lume. Pentru a evita coada de la intrare, ne-am făcut rezervare cu 48 de ore înainte pentru seara, după ora 20.00. Aşa, am plătit cam 100 de dirhami de persoană (30 de dolari), faţă de 400 pentru accesul pe loc. Rezervarea se poate face on-line sau în Mall Dubai. Dubai Aquarium - se mândreşte cu un bazin impresionant, cât trei niveluri de mall la un loc, unde încap 10 milioane de litri de apă. Şi se laudă cu recordul, înregistrat de Guiness Book, de cel mai mare panou acrilic din lume: 51 de metri în lungime, 20 de metri în adâncime, 11 metri în înălţime. Acvariul e în mijlocul celui mai mare centru comercial din lume, Mall Dubai, şi poate fi admirat gratis. Metroul din Dubai - înseamnă confort, viteză şi... lungime (75 km de linie automatizată), pentru care a intrat şi în Cartea Recordurilor. În Deira Souk am văzut cel mai mare inel care a existat vreodată: are 63.856 de kilograme şi costă 3.000.000 $. Fântâna arteziană cântătoare e cel mai mare sistem coregrafic acvatic. E întins pe 30 de acri, la picioa