Peste 2.000 de protestatari faţă de protestul minier de la Roşia Montană au plecat în marş duminică, în Capitală, din Piaţa Universităţii spre Parlament, pe bulevardul I.C. Brătianu, după ce negociatorii Jandarmeriei le-au recomandat să nu mai blocheze circulaţia.
Protestatarii s-au adunat, începând cu ora 16.00, în zona fântânii de la Universitate, unde negociatorii Jandarmeriei le-au transmis să nu mai blocheze traficul rutier, pentru a nu îngrădi dreptul la circulaţie al altor persoane.
După discuţiile cu jandarmii, în jurul orei 17.30, unul dintre manifestanţi le-a spus celorlalţi, la portavoce, să fie respectată recomandarea Jandarmeriei. "Vom merge la Parlament, vom merge pe trotuar, conform recomandărilor", a spus acesta, precizând totodată că "fiecare îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile lui".
Manifestanţii s-au mutat ulterior pe esplanada cu statui de pe bulevardul Regina Elisabeta, iar de acolo, la 17.45, au plecat în marş pe bulevardul Brătianu, fără să fie împiedicaţi în vreun fel de către jandarmi.
Traseul anunţat al marşului de duminică este Universitate - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - Izvor - Senat.
Protestatarii au adus la protest tradiţionalele pet-uri umplute cu pietricele şi pancarte cu mesaje contra proiectului minier, dar şi a exploatării gazelor de şist.
Ei scandează "Nu corporaţia face legislaţia" şi "Uniţi, salvăm toată România!", înnoind astfel mesajul "Uniţi, salvăm Roşia Montană!".
Vineri, premierul Victor Ponta l-a anunţat pe ministrul de Interne că jandarmii au mandat clar din partea sa să acţioneze "fără complexe" atunci când protestele depăşesc "linia roşie" şi se transformă în agresiuni şi ameninţări.
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a făcut apel, sâmbătă, la protestatarii faţă de proiectul minier de la Roşia Montană "să nu îşi schimbe atitudinea din ultimele s