Pentru anul 2014, perspectivele se anunţă şi mai bune, cred analiştii economici.
Industria IT din Transilvania şi, în special, cea din Cluj, continuă să performeze la nivel global. Companiile clujene au reuşit să îşi crească în mod semnificativ cifra de afaceri, iar acest lucru este cu atât mai remarcabil cu cât cea mai mare parte a producţiei de software sau de servicii informatice este exportată. Trei dintre jucătorii importanţi de pe piaţa IT din Cluj au anunţat că planifică noi creşteri şi noi angajări pentru anul 2014.
Astfel, furnizorul de servicii şi soluţii software EBS Romania a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an acestui an o cifră de afaceri de 13 milioane de euro, în creştere cu 45,25%, faţă de perioada similară a anului trecut. “Trendul ascendent din anii anteriori ai companiei a continuat şi în primele nouă luni ale acestui an. Estimăm o creştere de 40% la nivel de an, ceea ce înseamnă o cifră de afaceri de 17,8 mil. euro pentru 2013”, a declarat Daniel Metz, CEO al EBS România.
În ceea ce priveşte piaţa externă, compania clujeană a obţinut o extindere a parteneriatelor existente, dar şi clienţi noi de renume precum: Enoro, Stratent, Sulzer, Westhouse, Bluforce, Wenger, Teleconnect, SAP SMA sau Basycs. EBS Romania a format echipe noi preponderent în domeniul tehnologiilor mobile (android, IOS), .NET, Java, PHP, Embedded şi SAP, atât în zona AMS, cât şi cea de dezvoltare. Aceste evoluţii semnifică faptul că această companie mizează ot mai mult pe servicii cu valoare adăugată mare, spre deosebire de competitorii din Asia, care încă mizează pe servicii de tip outsourcing.
“Pe piaţa locală ne-am mărit portofoliul de clienţi pe segmentul SAP, dar şi pe segmentul Clarvision ERP. Dintre aceştia se pot enumera: Kober, Osborn Internaţional, Thyssenkrupp Bilstein Compa, Carmeuse Holding, IRIS Service Ciuc, Electroarges şi Cabl