Recentul cutremur nu l-a speriat pe primarul general, Sorin Oprescu. Edilul spune însă că în Bucureşti există încă foarte multe clădiri cu risc public şi unele construite după 1990, despre a căror rezistenţă nu se ştiu foarte multe lucruri. În momentul ăsta 15 dintre clădirile cu risc seismic sunt în lucru. O să-mi spuneţi că e prea puţin", a spus Oprescu, invitatul ediţiei de duminică a emisiunii "După 20 de ani", difuzată de Pro TV în direct de la ora 10.00 şi încă jumătate de oră e site-urile Gândul.info şi StirileProTV.ro.
Telespectatorii Pro TV vor putea afla din dialogul pe care primarul Capitalei îl va avea cu Cristian Leonte, Claudiu Pândaru şi Cristian Hostiuc care sunt proiectele urbane ale primăriei, dar şi care va fi viitorul încălzirii centralizate. Soluţiile pentru problema câinilor vagabonzi din Bucureşti, precum şi tendinţele în transportul public din Capitală sunta alte două teme care vor fi detaliate de Sorin Oprescu. Bilanţul partidelor politice la un an de la alegerile parlamentare şi planurile de acţiune în vederea alegerilor prezidenţiale vor fi dezbătute de primarul general al Capitalei împreună cu jurnaliştii Pro TV, duminică, la "După 20 de ani".
PRINCIPALELE DECLARAŢII ALE PRIMARULUI SORIN OPRESCU:
Despre rezistenţa clădirilor la cutremur
"Nu mi-a fost frică la cutremul. Căutam şi eu să-mi trag pantalonii pe mine"
"Despre construcţiile noi am avut un raport şi americanii spuneam despre construcţiile făcute între 1990 şi 2007 nu se pot spune foarte multe lucruri, pentru că nu avem niciun fel de date legate de rezistenţa lor, cel puţin pentru primul tronson 1990-1992."
"În Centrul Vechi problema e că ei care sunt proprietari la parter îşi fac agacerile, nu doresc reabilitarea, deşi sunt clădiri cu risc public. Sunt 186 de clădiri. 24 au fost consolidate pe banii proprietarilor, restul au rămas neconsol