Ocuparea unui post de inspector antifraudă este un lucru mai dificil decât se aşteptau unii dintre candidați. Conform unor surse oficiale, testul scris, examen care a fost susţinut sâmbătă, a inclus 40 de întrebări, fiecare punctată cu 2,5 puncte. Majoritatea întrebărilor au fost din Codul Vamal şi legi speciale, mai puţin din Codul Fiscal. „A fost un măcel“, au descris unii dintre candidaţi, prima probă din concurs.
Examenul a avut loc în diferite locații din Bucureșit, indiferent că a fost vorba de persoanele care au optat pentru un post la Direcția de Combatere a Fraudelor sau la Direcția Regională Antifraudă. După proba scrisă urmează interviul final, organizat la o dată ce va fi anunţată de reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Pentru cele trei posturi de inspector antifraudă de la Direcţia de Combatere a Fraudelor, arondaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, au fost depuse zece candidaturi. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că au fost admise candidaturile lui Nicu Tălmaciu, Cicerone Costinel Chiriac, Costel Stan şi Ştefania Mărmureanu pentru postul de inspector asistent. Pentru postul de inspector principal au fost admise dosarele depuse de Dorica Mateescu, Lucian Petrea şi Ionel Adrian Albu. Pentru funcţia de inspector debutant s-au înscris Andreia Ramona Slavu, Gabriel Cezar Chelariu şi Adrian Dragne. Toţi aceştia s-au prezentat la concurs, rezultatele urmând să fie afişate în cursul zilei de astăzi.
De la proba scrisă pentru ocuparea unor posturi în cadrul Direcției Regionale Antifraudă de la Constanţa au lipsit însă Marian Vâlcu şi Mihai Grigoraş.
Pe lângă pregătirea de specialitate şi vechimea în funcţie, candidaţii au nevoie de avizul psihologic care priveşte evaluarea psihologică complexă şi avizul psihologic cu privire la aprecierea nivelului de integritate al candidatu