Sistemul imunitar este acela care ne “protejeaza” impotriva bolilor, de orice natura ar fie le. Desi este o denumire abstracta, el cuprinde toate celulele si mecanismele care au ca scop lupta impotriva infectiilor cu germeni patogeni sau conditionat patogeni. Orice organism care provoaca o imbolnavire a organismului.
Mecanismele fiziologice de protectie care sunt activate ca si bariere impotriva agentilor patogeni sunt printre altele urmatoarele:
Acestea sunt doar cateva exemple a ceea ce face corpul nostrum si barierele sale impotriva agentilor patogeni, care in perioada de toamna, iarna ne pot afecta si o fac uneori in mod masiv.
Terapia de preventie si cea de tratament in cazul acestor boli, trateaza diferite simptome si cause, impreuna sau separat pentru a imbunatatii starea generala a pacientului si a-I permite acestuia sa-si reia activitatea intr-un timp cat mai scurt.
Medicamentele prescrise de medic cum ar fi antibioticele, se pot administra numai la recomandarea acestuia si trebuie sa intruneasca un anumit profil, care nu este intotdeauna conform cu cel cunoscut de febra. Pot fi alte motive pentru care un medic terapeut poate decide administrarea unui produs sau a altuia in fuctie de profilul pacientului si mai ales istoria medicala a acestuia.
Recomandarile pentru preventie si adjuvante in aceste terapii sau tratatea adiacenta a simptomelor le intalniti in farmacii si in functie de ceea ce pacientul exprima ca si simptom deranjant sau principal, farmacistul decide de asemenea un produs potrivit pentru el. Important este de asemenea istoria pacientului cu acel produs si este bine de stiut daca pacientul a mai folosit cu success acel medicament sau OTC si efectul acestuia, intelegand ca prin discutia farmacist-pacient este o prezentare a dorintelor sau preferintelor pacientului (sirop, comprimate efervescente, picaturi..etc