Oamenii de ştiinţă susţin că dieta vegetariană asigură protecţie în faţa unor boli de temut şi că este benefic să renunţăm la consumul de carne pentru că aceasta conţine aminoacizi dăunători organismului. Potrivit Medical Daily, vegetarienii sunt cu 25 kg mai slabi decât consumatorii de carne şi îşi reduc considerabil riscul dezvoltării diabetului de tip II.
De asemenea, vegetarienii sunt mai feriţi de apariţia bolilor de inimă şi mai protejaţi de apariţia cancerului de plămâni, sân, stomac şi colon. În plus, legumele şi fructele sunt bogate în antioxidanţi ce previn distrugerea celulelor organismului şi abundă în fibre, vitamine şi minerale. Nu în ultimul rând, cercetătorii de la Harvard Medical School susţin că vegetarienii trăiesc mai mult decât consumatorii de carne, în special de carne roşie. În urma unui studiu, aceştia au concluzionat că înlocuirea cărnii din dietă cu alimente bogate în proteine, precum fasolea sau nucile, au scăzut semnificativ riscul apariţiei cancerului, diabetului şi a bolilor de inimă.
Oamenii de ştiinţă susţin că dieta vegetariană asigură protecţie în faţa unor boli de temut şi că este benefic să renunţăm la consumul de carne pentru că aceasta conţine aminoacizi dăunători organismului. Potrivit Medical Daily, vegetarienii sunt cu 25 kg mai slabi decât consumatorii de carne şi îşi reduc considerabil riscul dezvoltării diabetului de tip II.
De asemenea, vegetarienii sunt mai feriţi de apariţia bolilor de inimă şi mai protejaţi de apariţia cancerului de plămâni, sân, stomac şi colon. În plus, legumele şi fructele sunt bogate în antioxidanţi ce previn distrugerea celulelor organismului şi abundă în fibre, vitamine şi minerale. Nu în ultimul rând, cercetătorii de la Harvard Medical School susţin că vegetarienii trăiesc mai mult decât consumatorii de carne, în special de carne roşie.