Telenovela dosarului instrumentat de DIICOT care vizează gruparea de crimă organizată condusă de Lucian Torj continuă la patru ani de la momentul operațiunii, Tribunalul Timiș admițând, la sfârșitul săptămânii trecute, retrimiterea dosarului la procuror. Lucian Torj, fost consilier local PSD la Biled, a fost acuzat că este liderul uneia dintre cele mai puternice grupări mafiote din Timiş, specializată în şantaj prin folosirea violenţei, proxenetism şi înşelăciune, fiind trimis în judecată alături de ceilalți membrii ai grupării. În primă instanță, Tribunalul Timiș l-a achitat de toate infracțiunile grave, condamnându-l la un an de închisoare, pentru ca în apel Curtea de Apel Timișoara să caseze sentința și să trimită spre rejudecare dosarul la tribunal, considerând că cercetarea judecătorească nu s-a făcut în mod legal.
Când dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Timiș, avocații inculpaților au invocat neregularitatea rechizitoriului și au cerut instanței retrimiterea dosarului la procuror, fie pentru refacerea întregii urmăriri penale, fie doar pentru refacerea rechizitoriului. Apărătorii au invocat faptul că a fost depusă de către acuzare o notă de precizare a rechizitoriului, care nu a fost semnată și verificată sub aspectul legalității de procurorul șef al DIICOT Timișoara, în care se făceau o serie de precizări legate de faptele care sunt acuzați inculpații și că trebuie refăcut rechizitoriul “cu indicarea precisă atât a stării de fapt cât şi a încadrării juridice date fiecărei fapte reţinute în sarcina inculpaţilor”.
Tribunalul Timiş a admis această excepţie şi a dispus retrimiterea dosarului la procuror pentru refacerea actului de sesizare, DIICOT având posibilitatea să facă recurs în trei zile împotria acestei decizii. Instanţa a decis, de asemenea, să menţină sechestrul asupra casei lui Torj de la Dumbrăviţa şi obligaţia de a nu părăsi