Visul oamenilor de a se deplasa rapid de pe un continent pe altul, de-a lungul Pământului, ar putea deveni realitate în curând, când un super-avion va zbura cu peste 6.750 de kilometri pe oră, reuşind astfel să străbată distanța Londra-Sydney în doar două ore şi ceva.
Avioanele viitorului bazate pe tehnologia navelor spaţiale sunt în curs de realizare, iar şeful companiei Force India, Michiel Mol a declarat că ruta Londra-Sydney va fi străbătută din 2014 în două ore, potrivit Daily Mail.
Virgin Galactic, compania spaţială de zbor deţinută de Sir Richard Branson, a anunţat că turismul spaţial este în prezent un obiectiv în curs de realizare, iar naveta ar putea fi modificată şi transformată într-un super-jet.
Aeronava similară modelului Concorde va călători în afara atmosferei Pământului şi va intra pe o orbită, folosindu-se de forţele gravitaţionale pentru a ajunge la viteze incredibile.
Printre alte obiective ale companiei pe termen lung sunt şi navele spaţiale de croazieră care ar putea transporta oamenii departe de Pământ.
Vorbind în cadrul unui eveniment desfăşurat la Londra, directorul comercial al firmei americane, Stephen Attenborough a declarat că ar putea deservi hotelurile orbitale sau ar putea transporta turiştii până pe Lună şi înapoi.
Co-proprietarul Force India şi al companiei aeriene olandeze KLM, Michiel Mol a spus că îşi vor uni forţele pentru a construi un jet similar, ce ar putea să înceapă zborurile din 2014.
Biletele vor costa iniţial 60.000 de lire sterline, dar zborurile comerciale disponibile vor fi în 15-20 de ani.
Prima generaţie a navetei lui Mol se va deplasa cu 3.500 de kilometri de oră şi va fi capabilă să zboare de patru ori pe zi, iar motorul sau va putea rezista la aproximativ 5.000 de zboruri.
Un zbor experimental al Space Ship Two