· Lucrătorii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale s-au mobilizat într-o acţiune de voluntariat pentru conectarea la reţea a instituţiei de învăţământ
În plină eră a tehnologiei şi a comunicaţiilor rapide, mai există, din păcate, numeroase localităţi în care şcolile şi instutuţiile, ca să nu mai vorbin de locuinţele particulare, nu au încă acces la internet.
Acest lucru se datorează în principal, fie fondurilor reduse ale administraţiilor locale, fie izolării localităţilor respective, condiţie în care conectarea la internet este mai dificilă şi impune şi costuri mai ridicate.
Ţinând cont de acest aspect, lucrătorii din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale s-au mobilizat într-o amplă acţiune de voluntariat la nivel naţional, considerând că lipsa unei legături la internet constituie o piedică în educarea şi formarea tinerilor iar, în aceste condiţii, şansele copiilor din mediul rural care nu au acces la internet sunt nule în competiţia cu copiii de la oraş.
Acţiunea de voluntariat a fost cea mai amplă din istoria instituţiei, desfăşurându-se în 86 de sate şi comune, dar şi în localităţi urbane defavorizate şi cartiere sărace, care nu erau conectate la Internet.
În această acţiune s-au implicat şi lucrătorii din cadrul STS Buzău, care au început prin a identifica instituţiile de învăţământ din mediul rural care nu dispun încă de conexiune la internet. Întrucât în judeţ există mai multe şcoli într-o astfel de situaţie, iar lucrările necesită ceva timp, alegerea s-a oprit asupra şcolii cu clasele I-VIII Vipereşti. Efortul voluntar al celor de la STS s-a materializat apoi prin zeci de ore de lucrări de cablare structurată, conectare de elemente de reţea, instalare de puncte de acces prin cablu sau wireless la Internet, reabilitarea conexiunilor la Internet existente şi nefuncţionale, configurări ale staţiilor de lucru, instal