Ziarul PUTEREA continuă campania de demascare a imposturii din sistemul de educaţie românesc - un sistem guvernat de plagiate pe bandă rulantă şi falsuri în acte. Aceste mârşăvii reprezintă pentru multe cadre didactice o posibilitate de ascensiune rapidă, dar nemeritată, în carieră. Este şi cazul medicului Simona Trifu, psihiatru la Spitalul Obregia din Bucureşti şi totodată absolventă de Psihologie, care a reuşit să câştige, în 2009, postul de conferenţiar la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie, fără a avea nici minimul de articole ştiinţifice impuse de lege. Ascensiunea psihologului a fost posibilă şi datorită muncii celor doi copii ai săi care, deşi minori, au trebuit să meargă prin spitale, să stea de vorbă cu persoane cu boli psihice pentru a realiza studiile de caz necesare carierei mamei.
Ascensiunea profesională a cunoscutului psiholog a continuat doi ani mai târziu, prin ocuparea postului de şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Din păcate, la o simplă lectură, portofoliul său academic conţine o carte presărată cu remarci dezinhibate despre sexualitate şi adulter, respectiv „Cuplul - o entitate veche ca Biblia însăşi” - Editura Viaţa Medicală Românească, 2002; o colecţie de articole publicate în ziarul ”Cuvântul Liber Giurgiu” (gazetă care în nici un caz nu se regăseşte pe lista publicaţiilor ştiinţifice de nivel mondial), precum şi un alt volum - „Cazuri clinice de psihiatrie. Explicaţii psihodinamice şi psihologice complexe” - Editura Universitară, 2010 (coautor Camelia Petcu), pentru care „scribi” au fost chiar copiii doctoriţei/cadru universitar.
Contact cu cazuri psihiatrice grave
Gravitatea situaţiei nu rezidă în munca unor copii de 12, respectiv 13 ani, la construirea CV-ului mamei lor, ci în faptul că aceşti copii au fost puşi să scrie despre cazuri psihiatrice grave, despr