Într-o lume tehnologizată, care-i face pe copiii de astăzi curioşi şi dornici de descoperiri senzaţionale în legătură cu tot ceea ce se poate accesa online, pe laptop, PC, tabletă sau orice gadget, soft-urile educaţionale se potrivesc perfect nevoii de cunoaştere a micuţilor.
Aceste soft-uri îi ajută pe copii să descopere, încă de la cele mai fragede vârste, că învăţătura este o joacă utilă şi plăcută şi că, jucându-se, învaţă cele mai interesante lucruri, mereu cu zâmbetul pe buze.
Bineînţeles, atunci când alegem soft-uri educaţionale pentru copiii noştri trebuie să ţinem cont de mai mulţi factori. Cei care se ocupă de educaţia copiilor, fie ei părinţi, educatori, învăţători sau profesori, trebuie să caute în soft-urile educaţioale cele mai bune metode pentru a îmbunătă şi procesul de învăţare al elevilor. Astfel, soft-urile educaţionale îi ajută pe adulţi să facă mai mult pentru copii, să-i îndrume pe aceştia către succes, pas cu pas, stimulându-le micuţilor interesul faţă de nou, imaginaţia, gândirea logică şi capacităţile de comunicare, cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră.
Pasiunile copilului pot reprezenta un punct de plecare pentru alegerea soft-urilor educaţionale, dar nu ar trebui să rămână singurul criteriu pentru această alegere. Software-ul educaţional ar trebui să fie ales şi în funcţie de ceea ce învaţă copilul la şcoală, astfel încât să-i devină acel prieten de joacă ce-l ajută să-şi facă lecţiile cu zâmbetul pe buze. Edumagazin.ro (http://www.edumagazin.ro) propune o gamă impresionantă de soft-uri educaţionale, cu niveluri diferite de dificultate, ce implică folosirea unor procese superioare de gândire, precum gândirea critică, luarea deciziilor, sau chiar capacitatea de a construi ceva în lumea reală. Un exemplu poate fi produsul “EDU Civică” (http://www.edumagazin.ro/lectii-multimedia/edu-civica), promovat de Edumagazin.ro (