Uzina Mecanică Rovinari va trimite acasă în următoarea perioadă 63 de angajaţi. Conform conducerii unităţii, lipsa contractelor i-a determinat să recurgă la aceste disponibilizări colective. Concedierile nu se opresc aici dacă UMR nu va încheia noi contracte, anunţă directorul uzinei, Aurel Măceşanu. UMR este unul dintre prestatorii mari de servicii în minerit, dar în acest an CE Oltenia nu a realizat decât 20% din investiţiile prevăzute în buget.
După ce societăţile mici prestatoare pentru CEO au intrat în insolvenţă, acum s-a ajuns ca şi societăţile mai mari să întâmpine dificultăţi financiare. Din cauza faptului că CE Oltenia nu a reuşit să vândă din energie, iar mare parte din venituri au fost alocate pentru plata salariilor, reparaţiile au fost lăsate pe un loc secund. Aşa se face că Uzina Mecanică Rovinari nu a mai fost contractată pentru lucrările de investiţii în reparaţii la unităţile miniere ale complexului şi acum se vede în imposibilitatea de a-i mai putea ţine în câmpul muncii pe toţi cei 363 de angajaţi.
Conducerea UMR a început demersurile pentru disponibilizarea a câteva zeci de angajaţi, cel mai probabil odată cu venirea sărbătorilor de iarnă. “Este vorba de disponibilizare de 63 de oameni, în primă fază. Motivul este lipsa lucrului. Activitatea pe care o avem nu acoperă capacităţile de producţie. Mai rămân în jur de 300 de angajaţi şi este foarte posibil să mai disponibilizăm pentru că pe intern nu se prevede ceva deosebit, iar pe export mai avem ceva de lucru şi sperăm să mai primim. E mai greu pe extern pentru că nu tot personalul poate participa la lucrările respective. În cariere nu mai am activitate, nu mai avem contracte. În cadrul uzinei, am ceva comenzi pentru export şi lucrez la ele”, a declarat Aurel Măceşanu, directorul SC UMR SA.
Soarta personalului UMR depinde de CEO
Conducerea unităţii a mai precizat că, deo