De regulă ciocolata albă este ciocolata produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie și alte arome. Nu conține cacao pudră sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiată de alb. În cele ce urmează vă prezentăm rețeta variantei noastre de ciocolata albă.
Ingrediente:
500 g zahăr tos
500 g lapte praf
esență de rom, esență de vanilie
4 foi napolitane
nucă sau alune măcinate
100 ml apă
200 g unt.
Mod de preparare:
Într-un vas se pun zahărul și apa și se fierb până se leagă un sirop.
Luați de pe foc, puneți untul, laptele praf, mirodeniile și nucile.
Pregătiți o foaie de napolitane, turnați jumătate din de compoziția de ciocolată albă caldă și întindeți bine, apoi puneți deasupra a doua foaie de napolitane.
Repetați operațiunea și cu restul de ciocolată caldă și dați la rece.
Când s-a răcit, tăiați în romburi și serviți! Tags: ciocolata de casa ciocolata alba lapte praf zahar esenta de rom esenta de vanilie foi de napolitate nuci alune unt
De regulă ciocolata albă este ciocolata produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie și alte arome. Nu conține cacao pudră sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiată de alb. În cele ce urmează vă prezentăm rețeta variantei noastre de ciocolata albă.
Ingrediente:
500 g zahăr tos
500 g lapte praf
esență de rom, esență de vanilie
4 foi napolitane
nucă sau alune măcinate
100 ml apă
200 g unt.
Mod de preparare:
Într-un vas se pun zahărul și apa și se fierb până se leagă un sirop.
Luați de pe foc, puneți untul, laptele praf, mirodeniile și nucile.
Pregătiți o foaie de napolitane, turnați jumătate din de compoziția de ciocolată albă caldă și întindeți bine, apoi puneți deasupra a doua foaie de napolitane.
Repetați operațiunea și cu restul de ciocolată caldă și d