-AA+A
Ne-a lăsat Mască Sala Polivalentă a găzduit sâmbătă, de la ora 18.00, spectacolul de teatru Slugă la doi stăpâni, după piesa lui Carlo Goldoni (1707-1793), jucată de Teatrul Masca din București. Textul aparține epocii și spiritului commediei dell arte, dar regizorul spectacolului, artistul Mihai Mălaimare, fondatorul și directorul Teatrului Masca, a plasat spectacolul în perioada Power Flower, în care tineretul încerca, prin ideile hippy să iasă de sub autoritatea bătrânilor. Asemănarea între aspirațiile tinerilor vremii lui Goldoni de a-și împlini prin stăruință sentimentele de dragoste se regăsește și în vremea anilor 60-70 ai secolului trecut. Spectacolul a fost foarte dinamic, o veritabilă risipă de energie a marcat jocul actorilor de la un capăt la altul al piesei în care cupluri de îndrăgostiți se loveau de prejudecățile epocii în dorința de a-și împlini sentimentele. Căsătoriile erau aranjate de părinți și trebuia foarte multă abilitate pusă în joc de către tineri pentru a scăpa de destinul potrivnic.
Trupa tânără, cuprinzându-i pe Andrei Gonczi (Truffaldino), Ana Sivu Daponte (Beatrice), Alina Crăiţa (Smeraldina), Ana Turos (Clarice), Aurel Sandu (Pantalone), Valentin Mihalache (Lombardi), Bogdan Angelescu (Brighella), Răzvan Teodorescu (Silvio), Ionuţ Ghenu (Florindo) şi în alte roluri Laura Dumitraşcu Duică, Andrei Drăgulescu a reușit un spectacol excepțional, gustat de publicul bistrițean care nu a lăsat loc pentru un ac în sală și i-a aplaudat pe actori la scenă deschisă. Tinerii actorii au arătat calități complexe fiind și buni cântăreți și profund înțelegători ai conceptului de mișcare scenică.
Decorul şi costumele, scenografia, cu alte cuvinte, semnată de Sanda Mitach a sugerat de minune parfumul secolului al XVIII-lea, susținând magistral ideea regizorului într-un spectacol de care Bistriței îi este foame, după cum a arăta