Dosarul Tracia-Asesoft in care, printre altii, este judecat si omul de afaceri Sebastian Ghita (actual deputat PSD) de mai bine de 11 ani, mai castiga timp dupa ce Inalta Curte (ICCJ) a decis sa trimita dosarul inapoi la Curtea de Apel Bucuresti (CAB). Curios este ca decizia vine dupa ce chiar CAB a decis in luna martie ca nu are competenta de a judeca dosarul pentru ca Sebastian Ghita a fost ales deputat si a trimis doarul la Curtea Suprema pentru ca, potrivit legii, parlementarii pot fi judecati doar de catre ICCJ. Practic, prin decizia ICCJ de pe 15 octombrie, dosarul care se judeca inca din 2002 si in care Ghita a fost achitat in prima instanta in 2011 a batut pasul pe loc in 2013. In acest dosar, procurorii il acuza pe Ghita de complicitate la inselaciune si fals in declaratii intr-o afacere cu produse petroliere care ar fi prejudiciat statul cu 20 de miliarde de lei vechi.
De la Curtea de Apel la Inalta Curte si inapoi - o tergiversare de cel putin opt luni
Dosarul in care este judecat Sebastian Ghita a fost trimis inapoi la Curtea de Apel in urma unei decizii a Inaltei Curti (ICCJ) pronuntata pe 15 octombrie.
Curios este ca acelasi dosar a fost trimis de catre Curtea de Apel la ICCJ in martie 2013 pe motiv ca Sebastian Ghita a devenit parlamentar. CAB si-a declinat atunci competenta catre Curtea Suprema, singura institutie abilitata sa judece cauze cu parlamentari.
documente Motivare CAB - declinare dosar Ghita la ICCJ (21 Oct 2013) PDF, 186KB Practic, judecata dosarului inscris la Curtea de Apel din februarie 2012 a fost sistata in februarie 2013 si, dupa mai multe deliberari, judecatorii CAB au decis pe 5 martie sa-si decline competenta avand in vedere ca Sebastian Ghita a fost ales in decembrie 2012 ca deputat.
In motivarea deciziei, magistratii CAB au facut o istorie a cazului si au luat act de f