Grecia n-a fost niciodată un adversar de temut pentru România, iar acest lucru se poate observa din bilanţul întâlnirilor directe.
România a învins în 17 dintre cele 30 de meciuri, iar grecii au doar 5 victorii, 17 partide terminându-se la egalitate. Cele mai multe dintre meciuri au fost amicale, însă de două ori ne-am întâlnit şi în jocuri oficiale. De fiecare dată, România a ieşit neînvinsă din aceste meciuri, ba mai mult, grecii au fost cu noroc pentru noi, pentru că atunci de fiecare dată când am fost cu ei în grupă, ne-am calificat la Mondiale. S-a întâmplat pentru Mexico 70 şi pentru Italia 90. În prima campanie am făcut 2-2 la Atena (dublă Dumitrache) şi 1-1 la Bucureşti (gol Dembrovschi), ultimul meci fiind cel care a consfinţit calificarea tricolorilor la turneul final.
S-a jucat pe 16 noiembrie 1969, pe fostul 23 August, în faţa a 100.000 de spectatori, pentru tricolori evoluând atunci Răducanu – Sătmăreanu, Hălmăgeanu, Coe, Deleanu – Dinu, Radu Nunweiller, Dembrovschi, Dobrin (80 Ghergheli) – Lucescu, Dumitrache, antrenor Angelo Niculescu. România a terminat cu un punct în faţa Greciei şi s-a clasat pe primul loc, într-o grupă din care au mai făcut parte Elveţia şi Portugalia.
Şi în campania pentru CM 1990, România a fost în grupă cu Grecia. În toamna lui 1988, tricolorii au zdrobit Grecia la Bucureşti cu 3-0, prin golurile lui Mateuţ, Hagi (pen) şi Sabău, iar la Atena, în primăvara anului următor scorul a fost egal, 0-0. În acel joc a debutat la naţională Ilie Dumitrescu. România avea atunci un nucleu bine conturat, din care făceau parte Lung, Iovan, Dan Petrescu, Bumbescu, Andone, Klein, Rednic, Rotariu, Mateuţ, Hagi, Gh. Popescu, Lupescu, Lăcătuş, Cămătaru şi Vaişcovici.