Aşa cum se întâmplă uneori în diferite accidente, când vinovat este găsit mortul, la fel şi la asociaţia de proprietari de pe Aleea Poporului. Datoriile la apă sunt acum la valoarea de 250.000 de lei, iar primul vinovat, administratorul care s-a ocupat de asociaţie timp de zeci de ani, a decedat.
Administratori hoţi şi locatari dezinteresaţi
În locul dumnealui a fost numit unul dintre cei mai mari datornici din asociaţie, domnul Petroşca. El are, singurel, cam 8.000 de lei datorie. Locatarii prezenţi la ultimele şedinţe l-au ales pe el doar pentru că nimeni altcineva nu a vrut să preia asociaţia, la ce datorii şi la câte probleme moştenise. Dar nici Petroşca nu-i breaz de nicio culoare. Umblă locatarii buni platnici după el să le semneze ieşirea din asociaţie, pentru a încheia contract direct cu Apa Serv Valea Jiului, şi nu este de găsit. Sau refuză semnarea acestor adeverinţe care să ateste lipsa datoriilor din partea acelui locatar. Astfel, toţi locatarii, membri în asociaţie, sunt nevoiţi să rămână parte a asociaţiei, să plătească apa şi să mai şi rămână, periodic, fără apă. O situaţie total injustă.
Apa Serv Valea Jiului susţine că a trimis în total 7 adrese către Primăria Petroşani pentru a cerceta situaţia de pe Aleea Poporului. Primăria este singura instituţie care avea putere de control asupra asociaţiei, însă nu a făcut-o niciodată. Şi locatarii puteau să ceară acest lucru, dar, se ştie, delăsarea este mare. De obicei locatarii nu-şi dau interesul decât când le ajunge cuţitul la os. Nici acum, în al doi-sprezecelea ceas, nu au sesizat organele de anchetă pentru a stabili vinovaţii şi a derula un proces împotriva acestora pentru recuperarea datoriilor.
Există soluţii juridice pentru remedierea situaţiei
Pentru că nu ne pricepem la chestiuni de genul acesta l-am întrebat pe avocatul Daniel Tomescu dacă o