Bărbaţii au nevoie să se întâlnească cu prietenii lor de două ori pe săptămână pentru a fi fericiţi, afirmă un renumit profesor de psihologie de la Universitatea Oxford.
Potrivit profesorului Robin Dunbar, sănătatea şi fericirea bărbaţilor cunosc îmbunătăţiri considerabile dacă se întâlnesc cu patru dintre prietenii lor, de două ori pe săptămână. Printre activităţile recomandate se numără sportul, discuţiile, glumele şi ieşirile la o bere în oraş.
Bărbaţii care îşi menţin legăturile sociale sunt mai sănătoşi, îşi revin mai repede după o boală şi tind să fie mai generoşi. În pofida acestor beneficii, doi bărbaţi din cinci spun că se întâlnesc cu prietenii lor doar o dată pe săptămână, iar o treime dintre bărbaţi spun că întâmpină dificultăţi în a-şi vedea prietenii chiar şi o dată pe săptămână, informează dailymail.co.uk.
Bărbaţii îşi petrec o cincime din zi interacţionând social cu persoanele din reţeaua lor de cunoştinţe - care cuprinde în medie 150 de persoane -, în principal prin intermediul platformelor de socializare online, prin SMS-uri şi prin conversaţii telefonice.
Totuşi, studiul a arătat faptul că bărbaţii au cu adevărat nevoie să se vadă faţă în faţă pentru a evita ca prietenia lor să se erodeze şi, mai important de atât, pentru a culege beneficiile asociate cu legăturile puternice de prietenie dintre bărbaţi.
Un bărbat petrece, în medie, aproape jumătate din timpul destinat activităţilor de socializare cu un cerc restrâns de doar patru sau cinci prieteni apropiaţi - studiile sugerează că acest fapt este direct asociat cu tachinările inspirate de acel grup şi de beneficiile aduse de apartenenţa la acesta.
Prin studii empirice, s-a dovedit că râsul este mult mai probabil să izbucnească dacă acel cerc social cuprinde mai mult de cinci persoane şi, datorită capacităţii râsului de a produce endorfinele care contribui