În secolul vitezei, în care fotografiile sunt la îndemăna oricui, este greu de imaginat că în urmă cu 175 de ani să fotografiezi oameni în mişcare era aproape imposibil. Poze îşi puteau face doar cei cu dare de mână deoarece procesul era unul greoi şi foarte costisitor.
La ceas aniversar, Huffington Post a publicat prima imagine din lume cu persoane surprinsă de apartul de fotografiat ce a fost realizată la Paris, în 1838.
Louis Daguerre, artist plastic, decorator de teatru şi unul dintre pionierii fotografiei a pus la punct prima tehnică reuşită de a capta imagini. Numită Dagherotipia, în cinstea inventatorului, procedura consta în expunerea unei plăci de cupru acoperită cu un strat de argint la vapori de iod.
Imaginea era apoi developată cu ajutorul vaporilor de mercur încălzit. Exista însă un dezavantaj major, timpul de expunere era de cel puţin zece minute. Aşadar, pentru a apărea în fotografie subiecţii trebuiau să rămână în tot acest timp în cadru.
La sfârşitul anului 1838, Daguerre a încercat să capteze imaginea unei artere aglomerate din Paris. Pentru că trecătorii nu au stat suficient de mult timp în cadru, "Boulevard du Temple" pare pustiu, cu excepţia a două persoane de pe trotuar.
Se pare că unul dintre cei doi îi lustruia pantofii celuilalt, aşa că au ramas destul în faţa obiectivului lui Daguerre pentru a deveni, fără să aibă habar, primele persoane fotografiate vreodată.
Pentru comparaţie, doar în acest an s-au realizat aproape 400 de miliarde de fotografii, iar specialiştii estimează că această cifra se va dubla anul viiitor.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO: PORTRET DE SECURIST CU PATRU CLASE. Amantlâcurile generalului Nicolae PleșițăProcurorul Lucian Papici: „Dragnea m-a amenințat onctuos, pe sub mustață”Miza gazelor de șist: Rușii pierd un miliard de dolari