Fluctuaţiile de temperatură, alimentaţia dezechilibrată, stresul şi lipsa somnului sunt câţiva dintre factorii care ne pun în pericol sistemul imunitar, susţin medicii.
Specialiştii spun că pentru a ne întări sistemul imunitar trebuie să respectăm câteva reguli esenţiale.
● Dormi minimum 6 ore pe noapte. Pentru a ne putea îndeplini activităţile zilnice, trebuie să dormim între 6 şi 8 ore pe noapte. Aceasta este recomandarea oamenilor de ştiinţă care au corelat somnul cu echilibrul hormonal, menţinerea unei greutăţi optime, gândirea lucidă, îmbunătăţirea stării de spirit şi sănătatea pielii.
● Inviorează-te cu o cafea. Această băutură prezintă unele beneficii pentru sănătate. Asta pentru că, potrivit studiilor de profil, citate de Nescafe, cafeina stimulează activitatea fizică şi mentală, făcând parte dintr-un stil de viaţă echilibrat. Bineînţeles, recomandările de consum depind de la o persoană la alta, luând în considerare şi sensibilitatea la cafeină, precum şi stilul de viaţă.
Recomandări de consum şi preparare: 2-3 căni de cafea pe zi, dozând de fiecare dată corect cafeaua: 1-2 linguriţe de cafea solubilă la 150 mililitri de apă.
● Profită de super-alimentele de sezon. În această perioadă ne putem bucura de o varietate mare de fructe şi legume. De aceea e recomandat să le mănânci în stare naturală, pentru că acestea conţin mulţi nutrienţi care ajută organismul să lupte împotriva schimbărilor climatice din acest sezon.
Perele sunt desertul perfect al toamnei, acestea având un conţinut ridicat de vitamina C şi cupru. Dovleacul este o altă delicatesă, care, copt la cuptor cu puţină scorţişoară, poate reprezenta o delicioasă cină, fiind şi o sursă bună de potasiu, beta-caroten şi vitamina B. Aceleaşi beneficii nutritive le obţinem şi alegând cartofii dulci – garnitura perfectă în acest sezon. În zilele în care vrei să renunţi