Seful Politiei Romane a fost audiat, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care medicul Serban Bradisteanu este acuzat de favorizarea infractorului Adrian Nastase.
Acesta a spus ca Spitalul Floreasca, acolo unde a fost internat fostul premier dupa ce a incercat sa se sinucida, a fost cooperant doar la insistentele agentilor de politie. Oficialul a insistat ca toti politistii implicati si-au facut datoria.
Petre Toba a declarat ca, din data de 20 iunie pana in 26 iunie, efectivele de politie au incercat sa respecte procedura, dar activitatea a depins de starea medicala a lui Adrian Nastase.
"Au fost multe demersuri (efectuate de politie - n.red.) in cauza situatiei medicale incerte. Au fost situatii cand politistii au trebuit sa revina cu solicitari adresate catre spitalul Floreasca pentru a obtine documente. Din 20 iunie pana in 26 iunie 2012, cand procedura a fost finalizata, toata aceasta activitate a depins de starea medicala a persoanei in cauza.
Nu ma pronunta in privinta sanatatii pacientului. Am primit informatii medicale pe parcurs. Ni s-a spus ca starea medicala a pacientului e intr-o dinamica pe care ne-o pot comunica doar medicii care asigura ingrijirea", a declarat seful Politiei.
Fostul sef al Politiei Capitalei: Nu stiam ca Bradisteanu s-ar fi opus mutarii lui Nastase in penitenciar
Mai mult, Petre Toba a marturisit ca a avut o convorbire prin telefon cu Ioan Rus, ministru de Interne la acea vreme, pe care l-a informat "ca urmeaza sa fie pus in executare mandatul". Seful Politiei a insistat ca aceasta convorbire a avut loc din cauza facturii persoanei care urma sa mearga la inchisoare cat si a impactului mediatic pe care l-ar fi avut aceasta retinere.
In seara de 20 iunie 2012, doi politisti si o ambulanta s-au deplasat catre casa lui Adrian Nastase