Aproximativ 200 de orădeni s-au strâns, pentru a opta duminică la rând, pentru a protesta împotriva exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană.
Oamenii au început să se adune la statuia lui Mihai Viteazul în jurul orei 17. Aducând cu ei pancarte pe care erau aceleaşi mesaje pentru susţinerea Roşiei Montane, "Oradea luptă pentru Roşia Montană" ori "Salvaţi Roşia Montană, nu gazelor de şist", oamenii au scandat lozinci precum "tradiţionalele" "Uniţi, salvăm Roşia Montană", "Uniţi, salvăm Munţii Apuseni", "Nu suntem o naţie de sclavi", "Nu coorporaţia face legislaţia" sau "Uniţi, salvăm toată România".
După discursuri cu mesaje precum acelea că politicieni precum Băsescu sau Ponta sunt la fel, indiferent de partid, şi că guvernanţii ar trebui să plece şi să "aibă decenţa să nu mai candideze", respectiv că, decât să înceapă exploatările, "mai bine cumpărăm gaze de la ruşi şi să rămânem cu natura curată", protestatarii s-au încolonat în marş, fluierând, scuturând flacoane cu pietricele şi strigând "Oradea, trezeşte-te", "România, trezeşte-te!".
Dacă la început prezenţa a fost mai timidă, până la final activiştii au ajuns cam 200, grupului alăturându-se şi cetăţeni de pe stradă.
Pe parcursul marşului, protestatarii au scandat inclusiv mesaje mobilizatoare gen "Nu te uita, e şi problema ta", invitând astfel orădenii să li se alăture, şi au cântat şi la adresa politicienilor: "Ale, ale, ale, ale, ale, s-a dat şpagă barosană pentru Roşia Montană".
Totodată, pe tot parcursul marşului, ecologiştii au împărţit ziarul "Apusenii liberi", care conţine inclusiv un "top al minciunilor" despre Roşia Montană, dar şi sfaturi pentru protestatari. Manifestarea a fost programată să se încheie în Parcul Magnoliei.
Aproximativ 200 de orădeni s-au strâns, pentru a opta duminică la rând, pentru a protesta împotriva exploatărilor cu cianuri de la Roşia Mon