Lichidatorul judiciar, acelaşi în toate dosarele care privesc firmele sindicale falimentare, desemnat şi în cazul insolvenţei SC Sind Jilţ SRL Dragoteşti, n-a găsit niciun vinovat pentru dezastrul financiar în care se află societatea. În timp ce din unitate îi sunt scoase la licitaţie până şi bucăţile de indigo găsite în sediu, Adrian Marciuc, cel care conduce sindicatul acţionar unic al Sind Jilţ, trăieşte lipsit de griji într-o frumoasă vilă în Motru şi îşi construieşte o casă de vacanţă pe Clisura Dunării.
Nu există vinovaţi pentru insolvenţa Sind Jilţ
SC Siomax SPRL s-a pronunţat, recent, cu privire la gradul de vinovăţie al conducerii SC Sind Jilţ în cazul insolvenţei unităţii şi a ajuns la concluzia că acesta este…zero. Conform raportului cauzal depus la dosarul insolvenţei, de vină pentru şomajul celor 400 de angajaţi şi inerentul faliment al societăţii nu este nimeni altcineva decât lipsa de contracte. Siomax a conchis: „În urma analizei activităţii societăţii, lichidatorul nu a descoperit fapte care ar putea fi imputabile administratorilor sau membrilor organelor de conducere şi nu a indentificat elemente constitutive ale condiţiilor de atragere a răspunderii materiale a celor care au condus firma”.
SC Sind Jilţ SRL a fost înfiinţată de către Sindicatul Mine-Energie Jilţ Turceni, condus de către Adrian Marciuc, iar în Consiliul său de Administraţie s-au aflat, de fiecare dată, numai sindicalişti de frunte. Anul financiar 2012 a fost încheiat de către Sind Jilţ cu un profit de 115.000 de lei, dar societatea n-a beneficiat de niciun bănuţ, chiar dacă avea de plătit salarii restante şi datorii la stat, deoarece Consiliul de Administraţie a decis ca întreaga sumă să ajungă în contul Sindicatului Mine-Energie al lui Marciuc. La cinci luni după ce acest lucru s-a materializat, AGA, în speţă acelaşi Marciuc (ca şi reprez