Fasolea bătută este unul dintre cele mai delicioase preparate şi poate fi gătit, cu uşurinţă, în orice bucătărie. Iată mai jos cea mai simplă reţetă de fasole bătută cu ceapă călită:
INGREDIENTE:
- 1 kg de fasole boabe, albă
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- ulei de floarea soarelui
- sare
-piper
- 4 cepe albe
- 3 linguri de bulion concentrat
MOD DE PREPARARE:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte de preparare. A doua zi, fasolea se dă în fiert în două ape, se strecoară şi se pune din nou la fiert, alături de morcov şi păstârnac ( curăţate şi tăiate cubuleţe în prealabil). Este de preferat să folosiţi o oală cu presiune, pentru ca procesul de fierbere să fie unul mai scurt. Fasolea şi legumele se fierb şi apoi se scot din oală şi se strecoară.
Acestea se dau prin maşina de tocat. În pasta obţinută se adaugă ulei (200 ml), sare, piper, câţiva căţei de usturoi zdrobiţi şi se amestecă foarte bine.
Separat, ceapa se taie solzişori şi se pune la călit, într-o tigaie cu ulei. După ce capătă un aspect auriu, se adaugă bulionul şi se mai lasă pe foc cca 5 minute.
Fasolea bătută se pune într-un castron mai mare, de preferat de sticlă, iar pe deasupra acesteia se pune ceapa călită cu bulion.
Se serveşte rece!
Poftă bună!
Fasolea bătută este unul dintre cele mai delicioase preparate şi poate fi gătit, cu uşurinţă, în orice bucătărie. Iată mai jos cea mai simplă reţetă de fasole bătută cu ceapă călită:
INGREDIENTE:
- 1 kg de fasole boabe, albă
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- ulei de floarea soarelui
- sare
-piper
- 4 cepe albe
- 3 linguri de bulion concentrat