Profesioniştii în resurse umane care au implementat proiecte de HR cu impact pozitiv asupra business-ului împărtăşesc experienţa lor în cea de-a patra ediţie a Manualului de Bune Practici în Resurse Umane realizat de HR Club. Manualul constituie o resursă importantă pentru toţi practicienii dedicaţi managementului oamenilor, dar şi pentru cei care sunt pasionaţi de domeniul resurselor umane şi care doresc să urmeze o carieră în această arie profesională, potrivit unui comunicat al asociaţiei profesioniştilor în resurse umane.
Manualul detaliază proiectele de resurse umane cele mai apreciate de către juriul Galei Premiilor de Excelenţă HR Club 2013. Astfel, cititorii manualului au acces la valoroasa experienţă în implementarea proiectelor a "pionierilor" bunelor practici în resurse umane în 2013: Adobe Systems România, Apa Nova Bucureşti, Arcelor Mittal Galaţi, AXA Life Insurance România, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, Cetelem, Coca-Cola HBC România, ING Asigurări de Viaţă şi Pensii, Orange România, Romtelecom, Scandia Food, Tenaris Silcotub, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Ţiriac Bank, Zentiva.
Cele 29 de studii de caz, reunite în cea mai recentă ediţie a Manualului de Bune Practici în Resurse Umane, sunt structurate în şapte secţiuni: recrutare şi selecţie; compensaţii şi beneficii; managementul performanţei; formare şi dezvoltare; strategie de resurse umane şi două secţiuni incluse pentru prima dată în conţinutul manualului: managementul talentelor; schimbare culturală şi angajament. Astfel, manualul se constituie într-un ghid util în dezvoltarea proiectelor de resurse umane de succes pentru companii din România, indiferent de sectorul în care activează. Mai mult, manualul este un instrument de lucru valoros pentru orientarea practicienilor HR în etapa de planificare a proiectelor, în ceea ce priveşte obiectivele seta