În această toamnă, Antena 1 ascute din nou cuţitele şi pregăteşte cratiţele în cel de-al doilea sezon "Top Chef România", care ia startul în această seară, de la 20.30. Unii dintre cei mai buni bucătari ai momentului intră într-o competiţie a îndemânării, a orgoliului şi a ineditului, ai cărei arbitri vor fi cei mai apreciaţi şi experimentaţi specialişti în gastronomie din ţara noastră: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu.
Ceea ce puţini ştiu însă este faptul că Nicolai Tand a fost la un pas de a-şi rata întreaga carieră, pe când avea doar 15 ani: "Meseria mea de bază e tâmplăria. Tata era tâmplar şi tot ce îi rămânea lui, foloseam eu. Astfel că mi-am făcut singur, în copilărie, toate jucăriile, doar din lemn şi cuie. Aveam o colecţie impresionantă de tractoraşe, cu remorcă, de toate felurile. La 15 ani însă, circularul mi-a venit de hac şi m-am accidentat rău, era cât pe ce să îmi pierd degetul. Am avut cinci copci, iar semnul îl am şi azi. Bine că nu mi-am atins vreun nerv important, că nu se ştie dacă aş mai fi fost astăzi unde sunt", îşi aminteşte Nicolai, care nu a renunţat însă nici la tâmplărie: "Am în casă, la Rozavlea, obiecte făcute de mine. Mi se pare foarte fain să lucrezi cu lemnul. Miroase senzational".
Juratul Top Chef păstrează cu sfinţenie tradiţia şi oricând are puţin timp liber merge cu familia la Maramureş, locul unde se simte cu adevărat acasă. Deşi este unul dintre cei mai stilaţi bărbaţi din show biz, Nicolai poartă cu mândrie opincile româneşti: "Îmi place să respect tradiţia. Şi-acum, la Maramureş, mi-am dat comandă de o gubiţă de lână, de aia groasă, se poartă mult la Bârsana. Mă îmbrac ţărăneşte tot timpul. Şi ştiu să fac opinci. Bunicul meu m-a învăţat. Când eram mic, mă încălţa mama dimineaţa, că eu nu puteam să le leg. Ce se mai chinuia. Şi la şcoală mergeam cu opinci. Şi-mi plăcea de num