După o perioadă de blocaj, în care marile proiecte de investiţii au fost agăţate în cui, piaţa de servicii medicale private dă primele semne de revenire. Prima investiţie majoră de anul acesta, în valoare de şapte milioane de euro, a fost realizată de Gral Medical în primul spital din reţeaua proprie.
Investiţia totală a spitalului a fost de 7 milioane de euro, din care aproape 2,8 milioane de Euro au fost alocaţi numai în anul 2013.
"Spitalul este un proiect de mult aşteptat pentru mine cât şi pentru echipa cu care lucrez. Aşa cum ne-am obişnuit să intrăm cu noutăţi pe piaţa serviciilor medicale private, noutatea oferită de Spitalul OncoFort va fi dată de abordarea celor mai dificile cazuri din zona oncologică", afirmă Robert Șerban, acţionarul companiei Gral Medical.
Spitalul OncoFort este construit pe o suprafaţă de 5.000 mp, în apropiere de P-ţa Alba Iulia din capitală, are o capacitate de 50 de paturi şi este format din secţia de radioterapie, secţia de chimioterapie, blocul operator cu 2 săli de operaţii, departamentul de imagistică medicală şi un centru de diagnostic rapid, unde sunt acoperite peste 40 de specialităţi medicale în ambulatoriu.
Acţionarii Gral Medical şi-au propus şi-a propus pentru OcoFort venituri de 4 milioane de euro pentru primul an de funcţionare, După un an, unitatea îşi va mări capacitatea până la 100 de paturi. Spitalul este cel de-al doilea proiect finalizat de companie în anul 2013, după ce în prima perioadă a anului compania a reuşit să finalizeze un centru nou în Râmnicu Vâlcea.
"Sunt optimist în ceea ce priveşte direcţia oferită de spitalul OncoFort. Am reuşit să efectuăm în jur de 2-3 operaţii pe zi în numai o săptămână de funcţionare. Trei operaţii au fost de o complexitate crescută, unele în premieră, iar pacienţii au putut spera din nou, având în vedere că au fost refuzaţ