Zonele polare şi alte regiuni reci sunt renumite pentru frumuseţea câtorva formaţiuni de gheaţă, zăpadă şi ape, acestea având un aer unic şi neobişnuit în acelaşi timp. Deşi sunt atât de frumoase încât pot tăia respiraţia vizitatorilor, cele mai multe dintre aceste minuni ale naturii pot fi vizitate doar de oameni de ştiinţă şi aventurieri, care sunt gata de eforturi semnificative fizice şi financiare. De asemenea, din cauza volatilităţii lor şi amplasamentului, aceste formaţiuni pot fi văzute doar în anumite perioade ale anului. De aceea, nouă nu ne rămâne decât să ne delectăm la nivel imaginativ şi vizual cu următoarele zece zone frumoase pe care urmează să le prezentăm.
Râul Albastru e raiul celor ce practică sportul caiac-canoe
Acest râu din Groenlanda poate fi considerat un rai pentru cei care practică sportul caiac-canoe. Topirea gheţarului Petermann umple zonele joase cu superbe ape albastre, potrivit theworldgeography.com şi infoturism.ro. Modelul de umplere al albiei diferă în funcţie de sezon, astfel că râul îşi poate schimba forma. Culoarea vibrantă de albastru provine de la nămolul din zona glaciară.
Svalbard, cea mai nordică regiune locuită permanent
Svalbard, care înseamnă "coastele reci", reprezintă un arhipelag din Oceanul Arctic şi partea cea mai nordică a Norvegiei, precum şi a Europei. Acesta este situat la aproximativ 650 de kilometri nord de Europa Continentală, respectiv la jumătatea distanţei dintre Norvegia continentală şi Polul Nord. În ciuda faptului că Svalbard este atât de aproape de Polul Nord, acolo este relativ cald, datorită efectului de încălzire a Golfului Stream, ceea ce îl face locuibil. De fapt, Svalbard este regiunea cea mai nordică de pe planetă, locuită permanent. Insulele Svalbard acoperă o suprafaţă totală de 62.050 kilometri pătraţi, iar aproape 60% dintre acestea sunt acoperi