Unul dintre cei mai importanţi oameni de televiziune din România a vorbit, în EXCLUSIVITATE pentru ziarulring.ro, despre una dintre pasiunile sale cu gust. Puţini ştiu că Virgil Ianţu este un mare iubitor şi cunoscător al vinurilor. Pentru colecţionari este un "hobby" costisitor, pentru Virgil este doar plăcerea gustului.
Cu timpul, el şi-a rafinat statutul de degustător şi priveşte această băutură şi din altă perspectivă. Cunoscutul jurnalist şi-a amintit de unde a pornit pasiunea pentru licoare: "Prima experienţă legată de vin am avut-o în cadrul unei elegante degustări organizate de către nişte caporali, într-o pădure de lângă Craiova, în anul 1989. Şi eu eram în calitate de invitat instruit. Ordinul se execută, nu se comentează!", a declarat Virgil Ianţu. Vedeta TV apreciază în aceeaşi măsură vinurile româneşti, argentiniene, dar mai ales pe cele franţuzeşti. Virgil a mai explicat ce calităţi apreciază la un vin, de ce nu este tentat de meseria de somelier, însă şi cât este dispus să plătească pentru o sticlă de vin bun. Despre toate aceste lucruri, puteţi citi în interviul publicat pe www.ziarulring.ro.
Care a fost prima ta experienţă de vinuri şi cum s-a terminat respectivul episod?
Prima experienţă legată de vin am avut-o în cadrul unei elegante degustări organizate de către nişte caporali, într-o pădure de lângă Craiova în anul 1989. Şi eu eram în caliate de invitat instruit. Ordinul se execută, nu se comentează!
Când ai luat vinul în serios şi cât de costisitoare este această pasiune?
În momentul în care s-a produs întâlnirea cu vinul bun, am înţeles că e bine să ai respect faţă de această băutură. Cred că fiecare dintre noi trebuie să-şi găsească vinul potrivit, în funcţie de gust şi de buget. Nu cred în vinurile foarte scumpe, fără justificare. Numele, brandul, nu ar trebui să ne impresionez