După primele ore ale şedinţei, speculaţiile cu contracte futures de pe piaţa Sibex păreau că se vor derula într-un ritm scădere şi în cea ce a doua zi a săptămânii. Interesul redus era în primul rând o urmare a variaţiilor scăzute, terenul de manevră al jucătorilor fiind limitat. Situaţia s-a schimbat însă după orele 15-16, când cotaţiile au început să-şi lărgească culoarele de preţ, intrând pe creştere, după ce direcţia de până atunci fusese una descendentă. Prin urmare, lichiditatea a crescut şi, după peste şapte de tranzacţionare, se înregistrau 1031 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor era de 14,5 milioane lei. Mai mult, participanţii mai aveau în faţă încă 6 ore de tranzacţionare în care, în funcţie de evoluţia din SUA, să ducă lichiditatea la un nivel comparabil sau chiar mai bun cu ceea ce a oferit piaţa săptămâna trecută.
DEDJIA_RON continua să fie cel mai tranzacţionat produs şi totaliza 549 de contracte pe scadenţa decembrie. La ora 17.00 cotaţia de la Sibex a indicelui creştea cu 84 de puncte la 15.407 puncte. Iniţial, futures-ul din SUA, urmărit de jucători ca principal indiciu al evoluţiei, nu a evoluat decisiv, variaţiile fiind mici în contextul în care erau aşteptate date din piaţa muncii, esenţiale pentru conturarea unei idei în ceea e priveşte politica FED privind achiziţionarea de obligaţiuni. Apoi, pe Wall-Street indicii indicau creşteri, după ce datele mai slabe decât previziunile privind numărul de angajări realizate în septembrie, au alimentat speculaţiile că Banca Centrală Americană va amâ¬na reducerea programului de stimulare monetară.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 317 pe scadenţa decembrie. În mod similar cu evoluţia Dow Jones, euro a înregistrat iniţial o evoluţie "roşie". Ulterior, după publicarea datelor din piaţa muncii, moneda unică a reînceput să câştige teren