• Proprietarul este dator vandut statului si bancilor • Afacerea, pusa pe roate in urma cu 6 ani, a inceput sa schiopateze si se apropie de un final nedorit • Creditorii s-au repezit ca ulii pe bunurile afaceristului • Acesta este si consilier local
In 2007 a considerat ca este momentul sa schimbe ceva in viata sa. Un plan de afacere bine pus la punct, o documentatie corect intocmita, o analiza de risc aprobata de toti si un proiect sprijinit de fondurile europene. Aceasta a fost reteta prin care Ilie Meiu a ajuns sa-si ridice o pensiune agroturistica in Paun, la o aruncatura de bat de Iasi. Banii au venit din fondurile SAPARD, 100.000 de euro, si de la banci alti 300.000 de euro. La acea vreme, doar patru ieseni s-au incumetat sa porneasca pe acest drum. Iar sortii i-au suras lui Meiu. Pensiunea, Popasul Paun, a fost ridicata in timp record. Amenajarile erau conforme cu standardele europene. Singura problema a afaceristului era cea a lipsei de clienti.
Doua masini luate in leasing i-au semnat sfarsitul
Doi ani mai tarziu, desi lucrurile nu mergeau chiar bine, familia Meiu a achizitionat in leasing doua autoturisme, un Lexus de 55.000 de euro si o Toyota. Banii din pensiune intarziau sa vina, astfel incat ratele la firma de leasing VB Leasing Romania IFN SA s-au acumulat. "Fata de societatea noastra, debitoarea a incetat platile de peste 60 de zile, conform contractului. De la data cererii, Popasul Paun este debitor cu suma de 27.553 de lei. De asemenea, debitoarea datoreaza catre societatea VBL Broker de Asigurari SRL suma de 16.653 de lei", este scris in cererea de insolventa depusa la Tribunalul Sindic de catre firma de leasing. Societatea creditoare a solicitat plata cash, nu returnarea autoturismelor. De aici a inceput sfarsitul. Asupra firmei s-au abatut ca ulii ceilalti creditori.
Statul vinde pensiunea cu peste 1,5