În cadrul liceelor pedagogice vor funcţiona, începând de anul viitor, mai multe clase de învăţători şi educatori. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, decizia fiind luată având în vedere deficitul de cadre didactice calificate în învăţământ.
„Avem nevoie de politici publice integrate pentru educație. Se lucrează la prioritizarea investițiilor și identificarea sumelor necesare pentru a avea școli acolo unde avem copii. La anul vom avea mai multe locuri la liceele pedagogice pentru a acoperi nevoile existente de grădinițe și creșe”, a declarat ministrul Pricopie, citat de Agerpres.
La Tulcea funcționează, la ora actuală, doar trei clase cu specializarea pedagogic, deși multe posturi de învățători și educatori au rămas anul acesta neocupate. Potrivit unei declaraţii recente a directorului Liceului „Ion Creangă” (Liceul Pedagogic), Emil Gherghescu, elevii sunt sceptici atunci când aleg să meargă către clasele de pedagogic pentru că nu ştiu dacă vor putea finaliza acest liceu.
„Acum funcționează la Liceul „Ion Creangă” câte o singură clasă de pedagogic de a XII-a, a XI-a și a IX-a, ceea ce este foarte puţin pentru cerinţele copiilor sau părinţilor. Cei mai buni elevi ai facultăților de Psihologie sau Pedagogie sunt cei care au urmat liceele pedagogice. Chiar și așa, aceste clase au fost desființate și reînființate de-a lungul timpului de mai multe ori și anul acesta au fost reînființate, după o pauză de un an. Părinţii trebuie să ştie că, dacă Guvernul decide să desfiinţeze din nou acest profil, clasele deja existente vor funcţiona până la încheierea ciclului respectiv. Noi avem aici și clase I-IV tocmai pentru că aici își pot face practica elevii de la clasele de pedagogic iar ei țin lecții aici alături de profesorii metodiști, de profesorii claselor respective. Grădinița de aici este, de asemenea, o grădiniță de aplicații”, a