Circa 6.700 de suceveni au fost depistaţi în septembrie cu afecţiuni transmisibile, numărul cazurilor fiind în creştere faţă de luna anterioară, când s-au înregistrat aproximativ 5.000 de cazuri, arată ultima statistică întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava şi dată publicităţii ieri, de conducerea instituţiei.
Potrivit evidenţelor, din totalul bolilor transmisibile depistate în septembrie, majoritatea au fost afecţiuni respiratorii: 5.250 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 970 de infecţii ale căilor respiratorii inferioare şi 401 cazuri de pneumonii virale. La aceste cazuri se adaugă alte boli transmisibile, ca boala diareică acută (diareea şi gastroenterita infecţioasă) – 260 de îmbolnăviri sau infecţia cu E.coli – trei îmbolnăviri.
Tuberculoza, o afecţiune contagioasă strâns legată de alimentaţia deficitară şi condiţiile proaste de trai, a rămas la fel de frecventă printre suceveni, cauzând în septembrie un număr record de îmbolnăviri, respectiv 22, mai arată rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică.
Între timp, meningita virală a făcut opt victime, iar cea bacteriană una, angina streptococică – 24, scarlatina – două, varicela – 21, iar boala Lyme – una.
Şapte cazuri de Salmonella şi unul de leptospiroză
Infecţia cu virusul HIV, responsabil de apariţia maladiei SIDA, a fost semnalată luna trecută la două persoane, menţionează statisticile.
Tot în septembrie, enterocolita cu clostridium difficile, un germen periculos, care ajunge în intestin pe cale bucală, odată cu alimentele, provenind frecvent din mediul spitalicesc, a fost depistată la un sucevean.Între timp, infecţiile nosocomiale, adică cele dobândite de pacient pe perioada internării, au afectat opt persoane. Datele centralizate la nivelul DSP mai arată că, luna trecută, de hepatită C s-a îmbolnăvit o persoană, o alta fiind depista