PSD şi-a numit propriul om la şefia Societăţii de Pază şi Protecţie Cluj, iar fostul director, Adriana Sabău, a fost îndepărtată. Însă instanţa i-a dat câştig de cauză femeii. Ea şi-a recuperat şi funcţia dar şi salariile pe care le-a pierdut, circa 80.000 de lei.
Un administrator care să facă ordine în treburile societăţii de Pază şi Protecţie Cluj - aceasta a fost una dintre primele măsuri pe care au luat-o noii lideri ai administraţiei judeţene, în momentul în care au ajuns la putere. Sursele ZIUA de CLUJ spun că numirea lui Robert Cojan ca administrator al acestei societăţi a venit din partea PSD, mai exact, din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu. După un an de şefie, Cojan a decis să se retragă şi să lase societatea cu pierderi financiare destul de mari. Mai mult, fostul director, Adriana Sabău, şi-a recâştigat funcţia în instanţă, dar şi salariile.
Direcţia de Pază şi Ordine, din cadrul Consiliului Judeţean (CJ), a fost transformată în societate cu răspundere limitată încă de pe vremea când preşedinte era Alin Tişe. Scopul acestei transformări viza stimula activităţii societăţii. Acum, însă, societatea a ajuns să se confrunte cu pierderi financiare de peste 230.000 de lei. Surse din cadrul Consiliului Judeţean au relatat pentru ZIUA de CLUJ cum s-a ajuns în această situaţie. Se ştie că după ce USL a preluat puterea, liderii de partid s-au înghesuit să-şi instaleze proprii oameni în structurile subordonate, atât ministerelor cât şi Consiliului Judeţean, lucru valabil şi pentru PDL, când a fost la putere.
Direcţia de Pază şi Ordine nu a făcut execepţie, în sensul acesta. Fosta directoare, Adriana Sabău, a fost demisă din funcţie. PSD a decis să-i atribuie mandat de administrator lui Robert Cojan, un apropiat al vicepreşedintelui PSD al CJ, Ioan Oleleu - spun sursele ZIUA de CLUJ. Acesta a comandat chiar şi un audit şi