*Iniţiatorul acestui proiect este Consiliul Judeţean Tulcea, care a şi trimis, în acest sens, o scrisoare către Ministerul Transporturilor
Acest proiect regional ar urma să aducă beneficii economiei, dar şi turismului din zona de Sud şi în zona de Est a României.
„În scopul dezvoltării sustenabile a judeţului Tulcea, precum şi pentru punerea în valoare a potenţialului şi resurselor naturale ale acestuia, a fost identificată, ca oportunitate de dezvoltare, conectarea la coridoarele importante de transport rutier şi naval”, se arată în adresa transmisă de preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, spre Ministerul Transporturilor.
Judeţe care ar avea de câştigat în urma unei astfel de investiţii
În urma unei analize realizate la nivelul situaţiei economico-sociale (atât a judeţului Tulcea, cât şi a judeţelor învecinate: Vrancea, Galaţi, Brăila şi Constanţa) a reieşit faptul că realizarea acestei propuneri ar veni şi în sprijinul rezolvării necesităţilor acestora, asigurând dezvoltarea întregii zone.
Astfel, întreaga regiune de Sud-Est a României este o zonă cu un potenţial de trafic ridicat, atât pentru mărfuri, cât şi pentru persoane.
Amintim, în acest sens, faptul că această zonă dispune de numeroase obiective turistice regionale (litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Complexul lagunar Razim-Sinoe, Parcul Naţional Munţii Măcinului, Carpaţii de Curbură).
Este de menţionat şi faptul că în această regiune există obiective economice regionale, acum ar fi platformele industriale, şantierele navale, porturile, giganţii industriali Sidex, Promex, Feral, Alum.
„O astfel de investiţie ar ajuta enorm economia judeţului Tulcea, o realizare extraordinară. Dacă acest drum va fi legat de principalele artere de circulaţie, dar şi cu punctul de trecere a frontierei de la Isaccea la Orlovka, atunci chiar putem discuta desp