RECOMANDARE. Persoanele care suferă de diabet au voie să mănânce roşii, ardei gras, ciuperci, varză, castraveţi, morcovi, ţelină, sfeclă, pepene, lămâi, nuci, carne slabă şi peşte. În ceea ce priveşte consumul de ouă, nu trebuie depăşite cinci pe săptămână. De asemenea, se pot consuma şi brânză slabă, lapte şi unt. Au interdicţie la zahăr, miere, biscuiţi, prăjituri cu zahăr, ciocolată, smochine, stafide, curmale, prune uscate, struguri şi dulceaţă. Alte alimente, precum pâinea, cartofii, fasolea boabe, mazărea şi orezul trebuie consumate cu măsură pentru că au indice glicemic mare. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, diabetul afectează peste 347 de milioane de persoane la nivel mondial. Numărul diabeticilor este în creştere şi se estimează că, până în anul 2030, va ajunge la 552 de milioane.
RECOMANDARE. Persoanele care suferă de diabet au voie să mănânce roşii, ardei gras, ciuperci, varză, castraveţi, morcovi, ţelină, sfeclă, pepene, lămâi, nuci, carne slabă şi peşte. În ceea ce priveşte consumul de ouă, nu trebuie depăşite cinci pe săptămână. De asemenea, se pot consuma şi brânză slabă, lapte şi unt. Au interdicţie la zahăr, miere, biscuiţi, prăjituri cu zahăr, ciocolată, smochine, stafide, curmale, prune uscate, struguri şi dulceaţă. Alte alimente, precum pâinea, cartofii, fasolea boabe, mazărea şi orezul trebuie consumate cu măsură pentru că au indice glicemic mare. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, diabetul afectează peste 347 de milioane de persoane la nivel mondial. Numărul diabeticilor este în creştere şi se estimează că, până în anul 2030, va ajunge la 552 de milioane.