Din această toamnă, Jojo se alătură spectaculoasei competiţii de gătit de la Pro TV "MasterChef – Proba celebrităţii", gata să îşi pună la bătaie toate cunoştinţele gastronomice furate de la mama şi bunica sa, dar şi să mizeze pe originalitate şi inventivitate.
Întrebată pe ce ingredient se bazează în reţetele sale, Jojo, care de ceva vreme este vegetariană, recunoaşte că piesele de rezistenţă din frigiderul de acasă sunt legumele şi avocado. "Mai ales avocado", subliniază ea. "Este cel mai bun şi sănătos aliment pe care îl am în frigider. Oricând poţi prepara ceva delicios dacă îl ai la îndemână. Nu lipsesc de asemenea măslinele verzi şi negre -pentru că îmi plac foarte mult, lactatele şi ouăle. Eu nu mai mănânc carne şi atunci proteinele sunt şi mai importante."
Jojo mărturiseşte că mama şi bunica sa sunt femeile de la care a învăţat să gătească şi că a crescut într-o familie în care bucătăria este o adevărată inspiraţie.
"La noi toată lumea găteşte. Începând cu părinţii mei şi bunica mea şi continuând cu întreaga familie. Sunt o familie de oameni pasionaţi şi inspiraţi de gătit şi eu am crescut în acest spirit. Aşa că am început să cochetez cu gătitul încă din copilarie, înainte de adolescenţă, ajutând-o pe mama să pregătească mesele pentru sărbători sau pentru celelalte momente când aveam musafiri. Mereu mi-a plăcut. Şi consider că mâncarea este foarte importantă şi pentru că aduce oamenii împreună la masă şi creează tradiţii şi obiceiuri. Cele mai calde amintiri pe care le am sunt legate de mesele şi discuţiile plăcute din familie", mai spune actriţa de la SRC.
Din această toamnă, Jojo se alătură spectaculoasei competiţii de gătit de la Pro TV "MasterChef – Proba celebrităţii", gata să îşi pună la bătaie toate cunoştinţele gastronomice furate de la mama şi bunica sa, dar şi să mizeze pe originalit