Informaţia zilei de ieri, una oficială, potrivit încheirii de şedinţă a Judecătoriei Tg-Jiu, este că Fluerătoru s-a reîntors în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Gorj pentru a fi audiat de poliţişti şi procurori în alte cauze penale.
La termenul de ieri, Judecătoria Tg-Jiu a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, formulate de liderul sindical Cristea Fluerătoru şi cei doi foşti directori din mineritul motrean, Nicolae Giuran şi Sandu Benga, judecaţi pentru modul defectuos în care au fost efectuate lucrările la drumul Miculeşti-Ploştina.
Fluerătoru rămâne în arest. Încep să apară noi dosare
Instanţa a hotărât menţinerea măsurii arestării preventive în cazul celor trei, aşa că Giuran şi Benga se vor întoarce în Penitenciarul Craiova, iar Fluerătoru va rămâne… în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Revenirea lui Fluerătoru, de câteva zile, în subsolul IPJ, nu este întâmplătoare. În urmă cu câteva săptămâni au existat unele speculaţii că liderul sindical ar fi făcut unul sau mai multe denunţuri în care sunt incriminaţi foşti şi actuali şefi din minerit şi capi ai sindicatelor miniere. Deşi liderul sindical a spus, la unul din termenele procesului, că toate aceste informaţii sunt „baliverne”, iată că, nu după mult timp, el este readus în Arestul IPJ. De menţionat că atunci când un inculpat este trimis în judecată, deci cercetarea penală a fost finalizată, el este transferat în penitenciar, o revenire a sa în arestul poliţiei nefiind posibilă decât în cazul în care acesta este audiat de poliţişti şi procurori în alte dosare aflate în curs de cercetare.
Expertiză nouă
La termenul de ieri instanţa a încuviinţat o expertiză complexă la drumul care i-a înfundat practic pe Fluerătoru şi pe ceilalţi patru inculpaţi din dosar. Noua expertiză va urmări atât asp