Pare ca nu exista limite pentru cat de departe poate sa ajunga industria alimentelor procesate pentru a-si maximiza profiturile, chiar daca asta inseamna reprocesarea deseurilor de carne si adaugarea lor la alimente fara absolut nicio legatura cu aceste deseuri, precum inghetata.
Acesta este ultimul efort al cercetatorilor din industria alimentara din Italia, Belgia si alte tari, care dezvolta chiar acum noi metode pentru a transforma resturile din industria carnii in pudre si paste gelatinoase bogate in proteine pentru fabricile alimentare, scrie financiarul.ro.
Pe cat suna de dezgustator, tesuturile musculare, tendoanele, oasele si alte produse secundare nefolosite sunt pline de proteine si grasimi care in mod tipic ajung la gunoi. Potrivit FoodProcessing.com, pana la 50 % din greutatea animala procesata de industria carnii este compostata, aruncata sau incinerata.
Dar stiinta moderna spera sa recicleze aceasta parte, acum deseu, si sa o transforme inapoi in hrana. Dar asa-numita hrana nu va putea fi recunoscuta ca o entitate proprie, cel putin nu in intelesul traditional. Toate acele oase, resturi de carne de animale si pasari pot fi efectiv convertite in ceea ce industria alimentara a numit “hidrolizati de proteine animale”.
Acesti hidrolizati sunt practic proteine si grasimi lichefiate sau transformate in pudra, si care pot fi adaugate la tot felul de alimente procesate pentru a spori continutul lor nutritiv.
Citeste mai mult pe financiarul.ro. Tag-uri: deseuri, inghetata, carne
Pare ca nu exista limite pentru cat de departe poate sa ajunga industria alimentelor procesate pentru a-si maximiza profiturile, chiar daca asta inseamna reprocesarea deseurilor de carne si adaugarea lor la alimente fara absolut nicio legatura cu aceste deseuri, precum inghetata.
Acesta este ultimul efort al cercetatorilor din industria al