Vezi
Mancaruri alese, prajituri, dar si bauturi realizate de catre varstnicii din cadrul asociatiei Caspev au fost prezentate astazi, 22 octombrie, in cadrul unei expozitii culinare organizate la sediul asociatiei din Baia Mare. Pensionarii s-au intrecut pentru a-si arata talentul culinar, iar la final fiecare a degustat din bucatele pregatite. Evenimentul a fost presarat cu cantece si poezii pregatite tot de membrii asociatiei, pentru a intregi atmosfera de sarbatoare.
Aperitive, frigarui sau pui rotisat au fost doar cateva dintre preparatele expuse la expozitia culinara desfasurata la asociatia Caspev. Mancarurile au fost pregatite de membrii asociatiei din ingrediente ecologice, dupa retete numai de ei stiute.
„Pentru astazi am pregatit placinta cu branza de oi, ecologica, cumparata de la piata si cu marar. E facuta dupa reteta mea personala, cu drojdie, am framantat cu smantana si cu lapte, oua am pus. Se poate face in mai multe feluri, eu pe asta am ales sa o fac, o stiu de cand eram tanara”, a povestit una dintre expozante, Ana Dochita.
Varstnicilor li s-a alaturat si primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, care a apreciat preparatele culinare expuse. El a subliniat ca membrii asociatiei care au contribuit la expozitia culinara ar putea sa ii ajute pe cei mai tineri sa deprinda tainele bucatariei, printr-un parteneriat realizat intre asociatie si liceele din oras.
„Vreau sa fiti si un exemplu si poate reusim un parteneriat intre dumneavoastra, cei care frecventati centrul Caspev, si cei tineri sau domnisoarele care ar trebui sa vina sa invete de la dumneavoastra ce inseamna sa gateasca, ce inseamna arta culinara, ce inseamna sa aseze niste mancaruri intr-o farfurie. E util pentru viitorul lor, pentru ca trebuie sa mai stie sa mai faca si o ciorba, sa mai calce si o camasa, nu doar oua fierte si