Intrebat de ce sunt atatea schimbari la Tarom, Demetriade a raspuns: “nu s-a renuntat la interventia Ministerului in deciziile companiei”.
Referitor la decizia de a renunta la functiile de administrator si director executiv al Tarom, Demetriade a raspuns: “consider ca la Tarom ne-am indepartat de prevederile Ordonantei de Urgenta 109/2011 privind managementul privat. Este trist ca se intampla atatea schimbari in cadrul companiei Tarom, este foarte trist”.
Demetriade a fost numit in CA al Tarom in luna mai.
Lucian Isar, fost membru al Consiliului de Administratie al Tarom, a fost scos pe 29 mai din Consiliul de Administratie Tarom, la ordinul ministrului Transporturilor.
Isar a dezvaluit pe blogul sau ca CEO-ul este „rugat“ aproape zilnic, in ultima perioada, sa se imbolnaveasca ori sa se ceara afara pentru orice motiv doreste sa invoce, nu cred ca va parasi compania a carei performanta deja o imbunatateste. Oferetele care i se fac CEO-ului variaza de la a i se oferi o pozitie de consilier la nivel de board pana la a sta pur si simplu acasa doar sa renunte de buna voie la pozitia de CEO.
Potrivit unor surse din piata, Dan Pascariu va fi revocat din pozitia de presedinte CA al Tarom, iar mandatul de CEO al belgianului Christian Heinzmann va reveni la durata de patru ani.
In iunie, Heinzmann declara ca a semnat un document la solicitarea presedintelui Consiliului de Administratie, Dan Pascariu, care prevede printre altele ca durata mandatului sau a fost redusa de la patru ani la un an, mentionand ca pana in luna noiembrie isi va pastra functia de CEO si responsabilitatile aferente.
Seful CA, Dan Pascariu, afirma la vremea respectiva ca exista mai multe nemultumiri la adresa activitatii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.
Citeste si:Christian Bale va primi 50 mil