Ar trebui să ne protejeze de boli şi de bacterii, dar ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. Gelurile dezinfectante au intrat sub lupa cercetătorilor americani.
Studiile arată că principalul ingredient din aceste produse creşte de fapt rezistenţa bacteriilor la antibiotice. În plus, gelurile care nu conţin alcool, nu ne protejează şi de viruşii care aduc răceala.
TRICLOSANUL - principalul ingredient din dezinfectantele de pe piaţă nu doar că nu are efectul promis, dar ar putea deveni şi toxic.
"Această substanţă în exces ar provoca, ar interfera cu anumite funcţii ale organismului, cu anumite sisteme, între care sistemul imunitar şi posibil sistemul endocrin" a declarat doctorul Ştefan Costescu.
Cel mai bun remediu împotriva bacteriilor, spun medicii, rămâne spălatul mâinilor cu apă şi săpun.
Triclosan este o substanţă care, potrivit cercetătorilor, poate să afecteze funcţionarea sistemului imunitar. Triclosanul ucide bacterii la care copiii sunt expuşi în mod normal şi care îi ajută pe aceştia să-şi întărească sistemul imunitar.
Acestea sunt produsele în care se găseşte Triclosan:
1. Pasta de dinţi
2. Săpunurile antibacteriene
3. Apa de gură
4. Deodorante
Oamenii de ştiinţă recomandă citirea ingredientelor din produsele pe care le cumpăraţi şi evitarea celor care conţin Triclosan.