Nu doar pentru asigurarea spaţiilor conform normelor în vigoare va fi de muncă în perioada următoare în vederea reînfiinţării spitalului din Drăgăneşti-Olt, Direcţia de Sănătate Publică analizând acum întregul judeţ pentru a identifica în ce unităţi se poate renunţa la paturi, pentru a nu se depăşi numărul maxim aprobat.
Drăgăneştenii, dar nu doar ei, vor avea în curând, din nou, un spital, doar că cele 40 de paturi care urmează să fie exploatate aici trebuie „decimate” în alte unităţi sanitare cu paturi din judeţ, astfel încât numărul maxim aprobat pentru Olt să nu fie depăşit. La începutul acestei săptămâni o delegaţie a DSP a dus la Ministerul Sănătăţii un memoriu, prin care se justifică necesitatea reînfiinţării spitalului în localitatea Drăgăneşti-Olt, la acest moment aproape lipsită de asistenţă medicală după ce medicii de familie îşi termină programul zilnic.
„La minister am avut o primă discuţie. Ne-au mai dat nişte sfaturi, ne-au spus exact ce să facem pe fiecare componentă, pentru că nu vor aviza funcţionarea decât în momentul în care lucrurile vor fi foarte bine puse la punct. Primarul de acolo se zbate, chiar vrea să facă acest spital, ne străduim cu toţii să facem ca totul să corespundă normelor, ne mai rămâne acum de rezolvat, şi la asta lucrăm, problema numărului de paturi. Ca să înfiinţăm aici 40 de paturi, va trebui să se renunţe în altă parte. O oportunitate a fost integrarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, când s-au mai repartizat paturi pe ici-pe colo. Dar, am ratat-o, aşa că acum să vedem pe unde mai putem să renunţăm. Din punctul meu de vedere, în Spitalul Judeţean de Urgenţă, spre exemplu, nu au ce să caute paturile de cronici. Spitalizarea de urgenţă presupune costuri mult mai mari comparativ cu regimul cronicilor. Acolo cazurile trebuie tratate în regim de urgenţă, iar când se depăşeşte termenul, externate sau tr