FMI vine sa ne taie cheltuielile de sanatate. Ce trebuie sa facem pentru a incheia reforma sistemului sanitar. Reforma sistemului sanitar trebuia incheiata inca din septembrie, dar Guvernul o are in dezbatere abia acum, la sosirea unei noi misiuni in Romania a FMI. In aceasta vara, dupa vizita delegatiei FMI in Romania, Guvernul s-a angajat ca pana la finele lunii septembrie sa incheie adoptarea setului de masuri privind reforma sectorului sanitar (numit "pachetul de sanatate"), iar pana la sfarsitul anului - sa incheie si alte reforme, majoritatea in sectoarele economice. Pachetul pentru sanatate era considerat inca de pe-atunci prioritar, dar iata ca am trecut de mijlocul lunii octombrie, o noua delegatie a FMI viziteaza (incepand de marti) Romania si Guvernul nu poate bifa ca fiind incheiata niciuna dintre masurile prevazute in scrisoarea de intentie lansata in vara, scrie Adevarul.
Ceausescu a folosit sisturile in Romania, acum 30 de ani. Am pierdut un miliard de dolari. In conditiile in care acum apar tot mai multe voci care, pe fondul temerilor legate de protectia mediului, se opun exploatarii resurselor de gaze si petrol din sisturi, romanii trebuie sa stie ca sisturile bituminoase au fost folosite pe scara larga acum 30 de ani, chiar la noi in tara. Nu a fost vorba despre fracturarea hidraulica a subsolului , si a fost un experiment ratat, poate cel mai mare esec al Epocii de Aur: termocentrala Anina. La jumatatea anilor '70 Romania era in plina perioada de industrializare. Pusa in fata cresterii cererii de energie ceruta de o industrie din ce in ce mai dezvoltata, tara avea nevoie de noi si noi capacitati de productie a energiei electrice, din orice sursa posibila, scrie Economica.net.
Guvernul i-a inapoiat lui Gruia Stoica cele 20 milioane euro din contul escrow. GFR asteapta restul de 10 milioane euro - garantia de participare la proc