Societăţile Rosal şi Brantner se pot pregăti deja de deszăpeziri, de vreme ce licitaţia Primăriei Cluj-Napoca pentru noul contract, de 30 de milioane de euro, este suspendată.
Directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu, consideră că pretenţiile societăţilor ce au contestat caietul de sarcini sunt nejustificate. Totuşi, Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a admis cererile acestora şi a dispus suspendarea licitaţiei. Primarul Emil Boc se aşteaptă ca municipalitatea să obţină câştig de cauză, astfel încât contractul de salubrizare de 30 de milioane de euro să poată fi atribuit până la finele anului. Dacă procedura se va amâna până la intrarea în iarnă, contractele derulate de Rosal şi Brantener vor rămâne în vigoare.
Conform prevederilor din anunţul de licitaţie, ofertele pentru contractul de salubrizare urmau să fie deschise în 18 noiembrie în cazul în care CNSC nu ar fi dispus suspendarea procedurii de atribuire. „Două firme, de fapt chiar trei, au contestat caietul de sarcini. Astfel, CNSC a dispus în 10 octombrie suspendarea procedurii de atribuire. Nu ne rămâne decât să aşteptăm o soluţie finală. În mod normal, nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de zile până când vom primi o decizie", a precizat primarul Emil Boc. Poruţiu a subliniat că firmele care au depus contestaţie, două din Bucureşti şi una din Buzău, s-au legat de aspecte care, în fapt, sunt cât se poate de justificate într-o procedură de achiziţie de un asemenea nivel.
„Ne reproşează că am cerut maşini Euro 5. Păi, este normal să le cerem, pentru că acestea respectă cele mai înalte standarde. De asemenea, ne-au reproşat că am cerut minim 30 de angajaţi şi nu înţelegeau de ce este nevoie de atât de mulţi. Pentru că sunt calculate mai multe schimburi de personal şi este normal să fie aşa, pentru că noi avem pretenţia ca maşinile de curăţenie şi deszăpezir