Consiliul Judeţean Vrancea va demara construcţia a 3 staţii de transfer şi 6 platforme de colectare în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor (SIMD) în Judeţul Vrancea“, proiect cunoscut şi sub numele „Vrancea Curată“. Construcţia obiectivelor menţionate se află în faza de licitaţie prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 8,8 milioane lei, fără TVA.
Proiectul „Vrancea Curată“ a fost lansat în anul 2011 de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu. „Promovăm proiectul «Sistem Integrat de Management al Deşeurilor» cu ajutorul sloganului «Să păstrăm Vrancea curată». Proiectul nostru, al administraţiei judeţene este însă unul mult mai ambiţios – vrem ca astăzi, pe lângă lansarea proiectului Vrancea Curată să lansăm şi campania de protejare a mediului «Să păstrăm Vrancea curată». Scopul acestei campanii este acela de a educa, de a conştientiza importanţa protecţiei mediului înconjurător“, declara în aprilie 2011, Marian Oprişan.
În acest moment se află în curs de finalizare două etape din cadrul proiectului. Este vorba de „Reabilitarea şi închiderea depozitelor de deşeuri urbane neconforme din judeţul Vrancea“ şi „Construcţia Centrului pentru Managementul Integrat al Deşeurilor“
Prima etapă a constat în lucrări necesare închiderii depozitelor de deşeuri urbane (fostele gropi de gunoi) din localităţile: Focşani (Goleşti), Adjud, Panciu, Odobeşti şi Mărăşeşti (Haret). Suprafaţa totală ecologizată în urma lucrărilor este de aproximativ 13 hectare. După executarea lucrărilor, depozitele închise vor fi prevăzute cu sistem de captare şi evacuare a biogazului. Închiderea depozitelor va avea ca efect eliminarea totală a